Passies

In februari 2019 brengen wij Passies van Peter Nichols in regie van Werner Verelst.

Meer info over de ticketverkoop volgt snel…

De plot van Passies waarin een gehuwde man, James, en een kersverse jonge weduwe, Kate, samen een verhouding beginnen is vrij standaard: een man van middelbare leeftijd valt voor een jongere vrouw met beloftes van opwinding en sex zonder verdere verplichtingen, om te compenseren voor zijn huwelijk van 25 jaar met Eleanor. Maar de manier waarop Peter Nichols dit thema verwerkt heeft is verrassend origineel.

“Verdeelde loyaliteiten. Altijd riskant.” Zo zegt Eleanor tegen Kate wanneer deze langskomt. Ze duidt hiermee op de moeilijkheden waarmee haar vriendin worstelt, maar het is ook een knipoog naar het publiek over de techniek die de schrijver niet veel later in het stuk zal gebruiken. Onopgemerkt door de personages, maar in volle zicht van de toeschouwer, krijgen Eleanor en James beiden alter ego’s.

Nell en Jim vullen aan met verborgen gedachten, onderdrukte verlangens en onuitgesproken waarheden. Ze maken een alternatieve,  meer vernieuwende versie van de realiteit mogelijk. Verwijtend, treiterend en corrigerend  geven ze messcherpe commentaar die het publiek in elke richting trekt. Door het impliciete expliciet te maken introduceren ze soms ongemakkelijk herkenbare en tegelijk heel gemengde en grappige motieven.

De veelheid aan stemmen draagt bij tot de spanningen rond overspel ,verraad en ontdekking en alles wat erbij komt kijken…