Historiek

Theater met een tWIST

Teejater geTipt wordt geboren op 10 maart 2013. Deze vereniging ontstaat vanuit de ervaring in Logoverschillende andere theaterverenigingen en dankzij het enthousiasme van een groep acteurs en artiesten. Samen kwalitatief en artistiek toneel creëren en brengen is de doelstelling. Het bundelen van alle persoonlijke kennis en kunde stelt de vereniging in staat deze doelstelling te bereiken.

Intussen staan er reeds vier succesvolle producties op het palmares van Teejater geTipt.

In 2014 spelen we onze eerste productie ‘De man die op de ladder klom van Udo Meiresonne, met drie voorstellingen. De jury van Opendoek geeft ons meteen een lovend rapport: “In deze voor culturele verenigingen barre tijden een nieuwe theatervereniging oprichten, is geen sinecure. Daarbij ook nog kwalitatief en artistiek toneel willen brengen, verdient eerbied en respect”. “Dit smaakt zeker naar meer” moeten ze ons geen twee keer zeggen.

In 2015 volgt een tweede productie ‘Onwijs Onderwijs’, een blijspel van Peter Leenders, waarbij vijf voorstellingen geprogrammeerd worden deze keer. We trekken een aantal nieuwe acteurs en vrijwilligers aan wat ons als vereniging doet groeien. Ook de jeugd wordt voor een eerste maal betrokken bij de productie. Alweer mogen we lovende commentaren ontvangen. Frans Van Damme (theater-recensent): “Voor Teejater geTipt rol ik voortaan de rode loper uit. Een pareltje dat we lang en intens moeten koesteren”.

In 2016 durven we het aan twee producties te brengen: een volwassen productie ‘Moeder’, een tragikomedie van René Verheezen en een eerste jongerenproductie ’10 kleine visjes’, een thriller van Greta Dubois. Opnieuw kunnen we, met uitbreiding van cast en crew, met trots van een groeiende vereniging spreken. Voor de jongerenproductie nodigen we opnieuw Opendoek uit die ons een zeer mooie recensie geeft, wat zeer deugddoend is voor onze jonge acteurs.

 In 2017 brachten we ‘Den Trouw’ op de planken, een komisch maar meedogenloos stuk van John Lammertijn, in een regie van Koen Van Loocke. Hierbij konden we nominaties in de wacht slepen voor decor, groepsprestatie en beste vrouwelijke bijrol voor Vera, de zus van de bruidegom.
In maart 2018 vierden we ons 5 jarig jubileum met het stuk ‘Festen’. We namen de lovende commentaren graag in ontvangst. Ons publiek zat genageld aan zijn stoel en werd stil van dit meesterlijke werk, vol enthousiasme gebracht door een fantastische cast en crew.
Naast onze theatervoorstellingen hebben we ook al een reeks theatrale opbrengstactiviteiten georganiseerd. Zo hebben we intussen 3 edities VIP-etentjes en 3 recepties op theatrale wijze verzorgd. De thema’s trouw, (love) cruise, emotica, bodybalance, …werden met veel creativiteit uitgewerkt.
Wij geloven sterk in deze vorm van improvisatietheater om de acteerprestaties van onze leden verder te kunnen ontplooien en organiseren daarom voor onze leden graag een paar extra sessies ‘impro’ onder begeleiding van professionals.

 

Wil je graag deel uitmaken van ons gezelschap, vul dan het contactformulier in of mail naar info@teejatergetipt.be.