Historiek

Theater met een tWIST

Teejater geTipt wordt geboren op 10 maart 2013. Deze vereniging ontstaat vanuit de ervaring in Logoverschillende andere theaterverenigingen en dankzij het enthousiasme van een groep
acteurs e
n artiesten. Samen kwalitatief en artistiek toneel creëren en brengen is de doelstelling. Het bundelen van alle persoonlijke kennis en kunde stelt de vereniging in staat deze doelstelling
te bereiken. Intussen staan er reeds vier succesvolle producties op het palmares van Teejater geTipt.

In 2014 spelen we onze eerste productie ‘De man die op de ladder klom van Udo Meiresonne, met drie voorstellingen. De jury van Opendoek geeft ons meteen een lovend rapport: “In deze voor culturele verenigingen barre tijden een nieuwe theatervereniging oprichten, is geen sinecure. Daarbij ook nog kwalitatief en artistiek toneel willen brengen, verdient eerbied en respect”. “Dit smaakt zeker naar meer” moeten ze ons geen twee keer zeggen.

In 2015 volgt een tweede productie ‘Onwijs Onderwijs’, een blijspel van Peter Leenders, waarbij vijf voorstellingen geprogrammeerd worden deze keer. We trekken een aantal nieuwe acteurs en vrijwilligers aan wat ons als vereniging doet groeien. Ook de jeugd wordt voor een eerste maal betrokken bij de productie. Alweer mogen we lovende commentaren ontvangen. Frans Van Damme (theater-recensent): “Voor Teejater geTipt rol ik voortaan de rode loper uit. Een pareltje dat we lang en intens moeten koesteren”.

In 2016 durven we het aan twee producties te brengen: een volwassen productie ‘Moeder’, een tragikomedie van René Verheezen en een eerste jongerenproductie ’10 kleine visjes’, een thriller van Greta Dubois. Opnieuw kunnen we, met uitbreiding van cast en crew, met trots van een groeiende vereniging spreken. Voor de jongerenproductie nodigen we opnieuw Opendoek uit die ons een zeer mooie recensie geeft, wat zeer deugddoend is voor onze jonge acteurs.

In februari 2017 spelen we ‘Den Trouw’, een komisch maar meedogenloos stuk van John Lammertijn. We zijn in volle repetitiefase. Met 17 acteurs en een nieuwe regisseur barsten we van enthousiasme om dit stuk op de planken te zetten.

Naast deze theatervoorstellingen organiseren wij ook jaarlijks een aantal theatrale opbrengstactiviteiten. Wij hebben intussen 3 edities VIP-etentjes en 3 recepties op theatrale wijze verzorgd. De thema’s trouw, (love) cruise, emotica, bodybalance, … werden met veel creativiteit uitgewerkt.

Wij geloven sterk in het plaatsgeven van deze vorm van improvisatietheater om de acteerprestaties van onze leden verder te kunnen ontplooien.

 

Wil je graag deel uitmaken van ons gezelschap, vul dan het contactformulier in of mail naar info@teejatergetipt.be.